Artikelindex

Laat je vakantiegevoel niet verpesten

Iedere zomer gaat een groot deel van Nederland op vakantie. Inbrekers niet. Zij weten dat dit de periode is om hun slag te slaan. Neem een aantal eenvoudige maatregelen en voorkom dat als je thuiskomt het vakantiegevoel in één klap is verdwenen.

Vraag je buren een oogje in het zeil te houden.

Sluit alle ramen en deuren af en haal de sleutels uit de sloten.

Zorg dat het net lijkt of er iemand thuis is door ’s avonds licht te laten branden. Dit kan gemakkelijk met tijdschakelaars op je lampen.

Heb je een oprit? Vraag de buren af en toe daar hun auto te parkeren. Dan lijkt het net of er iemand thuis is.

Je bent gewaarschuwd: inbrekers gaan niet op vakantie

Thuiskomen na een vakantie en dan merken dat inbrekers je hele huis overhoop hebben gehaald? Dat wil je niet. De vakantiestemming is dan snel verdwenen. Met een paar eenvoudige maatregelen kun je ervoor zorgen dat inbrekers je huis voorbij gaan.

Vertel je buren dat je op vakantie bent. Ongeacht of het voor een paar weken of een lang weekend is.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Sluit alle ramen en deuren goed af en haal de sleutels uit de sloten.

Vraag of iemand de post die uit de brievenbus steekt even doorduwt en regelmatig binnen even weghaalt. Laat deze post uit het zicht leggen.

Door je verlichting ’s avonds aan te laten gaan, lijkt het of je thuis bent. Dit kan door gebruik te maken van tijdschakelaars.

Heb je normaal ’s avonds de gordijnen dicht, vraag dan of iemand dat voor je wil doen. Heb je de gordijnen nooit dicht, doe dat dan ook niet tijdens je vakantie. Sommige inbrekers doen aan voorverkenning.

Op vakantie? Vraag je buren een oogje in het zeil te houden

Je buren kunnen helpen een inbraak in je woning te voorkomen. Vraag ze om een oogje in het zeil te houden en om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Dit kan bijvoorbeeld door de post weg te halen, de kliko buiten te zetten of de planten te verzorgen. Door zelf tijdschakelaars op je lampen aan te sluiten, lijkt het ook of er ’s avonds iemand thuis is. Samen met je buren kun je ervoor zorgen dat je van een zorgeloze vakantie kunt genieten.

Op vakantie? Zorg dat inbrekers je huis links laten liggen

Tijdens de vakantie wordt relatief veel ingebroken. Inbrekers zien tijdens de voorverkenning dat bewoners dagenlang bezig zijn hun caravan te laden of dat voor de deur een auto met dakkoffer staat geparkeerd. Voorkom dat inbrekers weten dat je weggaat. Haal als het kan de caravan pas de dag van vertrek uit de stalling en pak deze direct in. Heb je een dakkoffer? Monteer deze zo kort mogelijk voor de vertrekdatum op je auto. Maak inbrekers niet wijzer.

Burgers, politie en gemeenten werken samen aan veiligheid
www.burgernet.nl – 0900-8844


Afscheid van bestuursleden Buurtpreventie Wateringen

Op 30 juni 2016  hebben Jolanda Suijker en Frits Berends afscheid genomen als bestuurslid van Buurtpreventievereniging Wateringen. Burgemeester Van der Tak bedankte hen voor hun inzet en zette hen in het zonnetje.

takBuurtpreventie Wateringen bestaat 10 jaar. Jolanda Suijker is vanaf het begin betrokken, de laatste zes jaar als voorzitter. Zij blijft als buurtprevent actief. Frits Berends was tien jaar lang secretaris van Buurtpreventie Wateringen. Hij is ook secretaris van Buurtpreventie Kwintsheul. Dat blijft hij doen.

In Westland is in iedere kern, behalve Heenweg, een buurtpreventievereniging actief. Deze verenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de gemeente. Er zijn in totaal zo’n 400 Westlanders lid van de buurtpreventie.


Fietsverlichtingsactie

Op vrijdagavond 27 november werd de fietslicht actie in ere hersteld en door 10 vrijwilligers van de Wateringse Buurtpreventie en twee Boa’s van de Gemeente Westland, kernen Wateringen en Kwintsheul, werden ruim 250 fietsers gecontroleerd op goede en veilige verlichting.

Het was koud en nat en niet elke fietser stopt graag onderweg naar zijn bestemming, maar wij kregen volop medewerking.

Dankzij de medewerking van Kester2wielers en Hans Kloet waren er tegoedbonnen voor 10% korting op reparatie fietsverlichtingen. We hebben (helaas) 48 van deze bonnen moeten uitdelen. Nu kregen zij van ons een tegoedbon maar bij aanhouding door de Politie kan het je een aardige boete opleveren. De fietsverlichting bij 195 fietsers was perfect in orde zodat wij een presentje namens de Buurtpreventie (sleutelhanger met lichtje) konden geven.  

 

In het algemeen werd deze controle bij beide groepen als positief ervaren en hebben wij nog tips gekregen voor de volgende actie. Het percentage “foute”fietsers was dus net onder de 20%.
Ons motto voor deze avond was “zonder goede fietsverlichting breng je jezelf en anderen onnodig in gevaar”. Gelukkig was iedereen hiervan overtuigd!


Politie geeft inbraakcijfers vrij

Via de website van de politie is onder de naam Misdaad in Kaart vanaf maandag 28 oktober te zien hoeveel inbraken er in een buurt zijn gepleegd. Alle inbraken die in de afgelopen drie maanden zijn gepleegd en waarvan aangifte is gedaan zijn per postcodegebied zichtbaar, meldt de politie maandag.

De politie hoopt dat mensen zich bewust worden van de noodzaak om zelf maatregelen tegen inbraak te treffen en dat mensen alerter zijn op verdachte personen of gebeurtenissen. De actie was eerder deze maand al aangekondigd, maar het was nog niet duidelijk wanneer de cijfers te zien waren.

In verband met de privacy van bewoners is op de inbrakenkaart nooit een huisadres te herleiden. Inzoomen kan tot op wijkniveau.

Waarom Misdaad in Kaart?

Informatie over drugs verandert regelmatig. Erectiele dysfunctie is de aanhoudende onvermogen om een ​​erectie voldoende, treft naar schatting meer dan twintig miljoen mensen in alleen de Amerika. Er zijn behandelingsopties alleen bedoeld voor vrouwen. Ons artikel richt zich op "kamagra 100mg". Wat heb je al weet over ""? Sommige websites beschrijven het als "". Laag zelfbeeld, stress, bepaalde ziekten en bepaalde geneesmiddelen kunnen uw libido te verlagen. Je lichaam niet goed reageert op stress. Typisch Geneesmiddelen zoals Viagra moeten onder serieuze aandacht, speciaal met betrekking tot de interactie met een aantal remedies. Volg de aanwijzingen voor gebruik op uw recept label.

Met Misdaad in Kaart wil de politie bereiken dat u zich bewust wordt van de noodzaak om zelf maatregelen te nemen tegen woninginbraak. Eenvoudige preventiemaatregelen zoals ramen en deuren sluiten als u ook maar even uw woning verlaat, het aanbrengen van anti-inbraakstrips en uw voordeur 's nacht op slot draaien, voorkomen al veel inbraken. Daarnaast hoopt de politie dat u in uw eigen buurt alert bent op verdachte personen en gebeurtenissen. Ziet u iemand bij een woning rondhangen, een onbekende scooter of auto door de straat heen en weer rijden of andere verdachte zaken? Bel dan direct met 112. Zo helpt u inbraken voorkomen.

Hieronder een voorbeeld van de situatie in Wateringen

buurt

Inbraak methoden en hoe te voorkomen

Inbrekers hebben verschillende werkwijzen om woningen binnen te komen. Hieronder staat een overzicht met de meest voorkomende inbraakmethoden en hoe u deze het beste kunt voorkomen.

Openbreken van deur of raam.

Bijvoorbeeld met een breekijzer of schroevendraaier. Voorkomen door: goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen te plaatsen. Vraag een PKVW-bedrijf om advies.

Gaatjesboormethode

Onder het slot wordt een gat geboord. Vervolgens wordt met behulp van een geprepareerd voorwerp de sleutel, die de bewoners in het slot hebben laten zitten, omgedraaid. Voorkomen door: raamboompjes plaatsen die met een sleutel afsluitbaar zijn, en deze ook consequent afsluiten. Sleuteltjes uit de sloten verwijderen.

Lees meer: Inbraak methode

Preventievoorlichtingpkvw-logo

Een aantal van onze buurpreventen wordt ingezet om bewoners bewust te maken van de eigen verantwoordelijkheden en de mogelijkheden om een inbraak te voorkomen. Het tegengaan van woninginbraken heeft voor de gemeente Westland, politie en Buurtpreventie Westland hoge prioriteit. De inzet van buurtpreventen en Buitengewoon Opsporingsambtenaren (Boa's) als preventievoorlichters kan het probleem van slecht beveiligde woningen en de aanpak daarvan dichter bij de burger brengen.

Vooral woningen die voor 2000 zijn gebouwd beschikken vaak over gedateerd hang- en sluitwerk. Bewoners hebben moeite met het inschatten van de risico's. Tijdens de huisbezoeken zullen de preventievoorlichters Woninginbraken de bewoners op deze risico's wijzen. Zo nodig wordt bewoners geadviseerd een advies van een PKVW-gecertificeerd bedrijf aan te vragen en daadwerkelijk werk te maken van het beveiligen van de woning.

Willt u dat wij ook eens bij u komen controleren? Graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op zaterdag 28 september organiseerde de Buurtpreventie Wateringen haar eerste Veiligheidsdag. Aanwezig waren: Buurtpreventie, BOA, Brandweer & Politie Westland, (wijkagent) Burgernet, Firma Brabander, Brandwondencentrum en EHBO. 

Veilgheidsdag Wateringen Buurtpreventie

Ook burgemeester Sjaak van der Tak kwam een kijkje nemen en werd aan het werk gezet. Hem werd verteld hoe makkelijk je een fiets kunt stelen die met een verkeerd slot is vastgezet. Al met al een zeer leerzame dag voor iedereen.Van der Tak Veigheidsdag

Met dank aan www.westlanders.nu voor de foto's hierboven en onze voorzitter voor de foto's hieronder

veiligheidsdag (2)veiligheidsdag (4)veiligheidsdag (11)veiligheidsdag (18)veiligheidsdag (1)veiligheidsdag (8)politieagentveiligheidsdag (10)veiligheidsdag (14)

groep