112

112Het landelijke alarmnummer 112 belt u bij spoedeisende, levensbedreigende situaties of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde. De 1-1-2-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp. Bijvoorbeeld de brandweer, de politie of een ambulance.  

 

Hoe werkt het alarmnummer 112?

Belt u met het alarmnummer 112? Dan krijgt u een medewerker van de meldkamer aan de telefoon. Deze centralist beoordeelt welke hulpdienst(en) u nodig hebt. Bijvoorbeeld politie, brandweer of ambulance. Of als de situatie daarom vraagt een noodhulpeenheid. Vervolgens wordt u doorgeschakeld naar de juiste hulpdienst, die zo snel mogelijk (meestal binnen enkele minuten) ter plaatse komt.

In welke situaties kan ik contact opnemen met 112?

In geval van spoed. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Voorbeelden zijn:

aanrijding met gewonden;

mishandeling;

beroving, steekpartij of vechtpartij;

als iemand onwel wordt;

inbraak of diefstal op die op dat moment aan de gang is of wordt voorbereid; vernieling of vandalisme op heterdaad;

ontvoering of een poging tot ontvoering.

Wanneer kan ik 112 bereiken?

Het alarmnummer 112 is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Het nummer is gratis.

Wat is het alarmnummer voor doven, slechthorenden en spraakgehandicapten?

Voor spoedeisende hulp kan gebeld worden met de teksttelefoon naar alarmnummer 0800-8112. Voor niet-spoedeisende zaken is het (teksttelefoon)nummer 0900-1844.

Is 112 altijd bereikbaar met een mobiele telefoon?

Een mobiele telefoon maakt onderscheid tussen 112 en een normaal telefoonnummer. U kunt zelfs 112 bellen als het toetsenbord van uw mobiele telefoon is geblokkeerd. Ook kunt u het alarmnummer bellen als uw beltegoed op is. Heeft uw provider een storing? Dan gaat de verbinding naar 112 automatisch via een andere provider met wel bereik. Alleen wanneer u ergens bent waar u geen bereik hebt, krijgt u geen verbinding met 112. Het is nog niet mogelijk om naar 112 te sms'en als u in nood bent.

Is de plaats waar ik 112 bel met mijn mobiel duidelijk?

Als u het alarmnummer 112 belt, ziet de centralist waar u vandaan belt. De locatiegegevens zijn belangrijk als u niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en mondeling niet meer duidelijk kunt maken waar u bent.

Werkt 112 ook op het water?

Het alarmnummer 112 is bereikbaar op het water. Alleen bij grote wateroppervlakten zoals het IJsselmeer en de Waddenzee is de dekking van de mobiele telefoonnetwerken niet optimaal. U kunt op deze locaties een marifoon of satelliettelefoon gebruiken. Het is belangrijk dat u als melder weet waar u op het water bent. Hiervoor is een goede waterkaart nodig. De hulpverleningsdienst die uw melding binnenkrijgt, geeft u instructies en schakelt eventueel andere hulpdiensten in.

Heeft 112 nummerherkenning?

Het telefoonnummer van elke oproep verschijnt automatisch in beeld bij de medewerker van de alarmcentrale. Het nummer van de beller is dus bekend bij de centralist. Is de verbinding slecht of hangt u bijvoorbeeld in paniek plotseling op? Dan kan de centralist het nummer terugbellen.

Wat gebeurt er bij misbruik van 112?

Voor niets of voor de grap naar 112 bellen, kan ervoor zorgen dat er onnodig slachtoffers vallen. Iemand met een echte noodmelding krijgt daardoor misschien geen verbinding met de alarmcentrale. Misbruik van 112 is dan ook strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. Alle gegevens van (mobiele) telefoons zijn op te vragen. En alle gesprekken die via 112 binnenkomen, worden opgenomen. Bij misbruik van 112 kunnen volwassenen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Maken kinderen misbruik van 112? Dan licht de politie de ouders in. Belt een kind vaker naar 112? Dan moet het naar Halt. De politie kan de kinderrechter vragen om een zwaardere straf.

Werkt 112 ook buiten Nederland?

U kunt het alarmnummer 112 bellen in alle landen van de Europese Unie. In de meeste EU-landen kunt u Engels spreken met de plaatselijke alarmcentrale. Vaak kunt u ook Frans of Duits spreken. Buiten Europa gelden andere alarmnummers.

Informatie over drugs verandert regelmatig. Erectiele dysfunctie is de aanhoudende onvermogen om een ​​erectie voldoende, treft naar schatting meer dan twintig miljoen mensen in alleen de Amerika. Er zijn behandelingsopties alleen bedoeld voor vrouwen. Ons artikel richt zich op "kamagra 100mg". Wat heb je al weet over ""? Sommige websites beschrijven het als "". Laag zelfbeeld, stress, bepaalde ziekten en bepaalde geneesmiddelen kunnen uw libido te verlagen. Je lichaam niet goed reageert op stress. Typisch Geneesmiddelen zoals Viagra moeten onder serieuze aandacht, speciaal met betrekking tot de interactie met een nummer remedies. Volg de aanwijzingen voor gebruik op uw recept label.

groep