Artikelindex

Laat je vakantiegevoel niet verpesten

Iedere zomer gaat een groot deel van Nederland op vakantie. Inbrekers niet. Zij weten dat dit de periode is om hun slag te slaan. Neem een aantal eenvoudige maatregelen en voorkom dat als je thuiskomt het vakantiegevoel in één klap is verdwenen.

Vraag je buren een oogje in het zeil te houden.

Sluit alle ramen en deuren af en haal de sleutels uit de sloten.

Zorg dat het net lijkt of er iemand thuis is door ’s avonds licht te laten branden. Dit kan gemakkelijk met tijdschakelaars op je lampen.

Heb je een oprit? Vraag de buren af en toe daar hun auto te parkeren. Dan lijkt het net of er iemand thuis is.

Je bent gewaarschuwd: inbrekers gaan niet op vakantie

Thuiskomen na een vakantie en dan merken dat inbrekers je hele huis overhoop hebben gehaald? Dat wil je niet. De vakantiestemming is dan snel verdwenen. Met een paar eenvoudige maatregelen kun je ervoor zorgen dat inbrekers je huis voorbij gaan.

Vertel je buren dat je op vakantie bent. Ongeacht of het voor een paar weken of een lang weekend is.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Sluit alle ramen en deuren goed af en haal de sleutels uit de sloten.

Vraag of iemand de post die uit de brievenbus steekt even doorduwt en regelmatig binnen even weghaalt. Laat deze post uit het zicht leggen.

Door je verlichting ’s avonds aan te laten gaan, lijkt het of je thuis bent. Dit kan door gebruik te maken van tijdschakelaars.

Heb je normaal ’s avonds de gordijnen dicht, vraag dan of iemand dat voor je wil doen. Heb je de gordijnen nooit dicht, doe dat dan ook niet tijdens je vakantie. Sommige inbrekers doen aan voorverkenning.

Op vakantie? Vraag je buren een oogje in het zeil te houden

Je buren kunnen helpen een inbraak in je woning te voorkomen. Vraag ze om een oogje in het zeil te houden en om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Dit kan bijvoorbeeld door de post weg te halen, de kliko buiten te zetten of de planten te verzorgen. Door zelf tijdschakelaars op je lampen aan te sluiten, lijkt het ook of er ’s avonds iemand thuis is. Samen met je buren kun je ervoor zorgen dat je van een zorgeloze vakantie kunt genieten.

Op vakantie? Zorg dat inbrekers je huis links laten liggen

Tijdens de vakantie wordt relatief veel ingebroken. Inbrekers zien tijdens de voorverkenning dat bewoners dagenlang bezig zijn hun caravan te laden of dat voor de deur een auto met dakkoffer staat geparkeerd. Voorkom dat inbrekers weten dat je weggaat. Haal als het kan de caravan pas de dag van vertrek uit de stalling en pak deze direct in. Heb je een dakkoffer? Monteer deze zo kort mogelijk voor de vertrekdatum op je auto. Maak inbrekers niet wijzer.

Burgers, politie en gemeenten werken samen aan veiligheid
www.burgernet.nl – 0900-8844

groep