Fietsendiefstal

Sinds een aantal weken zien wij de diefstallen van fietsen weer toenemen in Wateringen!
Vooral in ons winkelgebied.

Hier vindt u enkele zeer nuttige tips om het de dief zo moeilijk mogelijk te maken.

fiets

Kijk op onze Facebookpagina, like en deel het bericht en maak kans op een kettingslot van Abus Iven (best geteste slot volgens de Fietsersbond).

550x514

Word vrijwilliger bij Buurtpreventie!

Wat doet Buurtpreventie?

In gemeente Westland zijn 10 buurtpreventieverenigingen actief (9 in dorpskernen en 1 in een buitengebied). Deze verenigingen werken samen met politie Westland en gemeente Westland aan de leefbaarheid en veiligheid in de Westlandse woonkernen en het buitengebied.
Surveillerende buurtpreventen staan in rechtstreeks contact met de politie. Buurtpreventen hebben dezelfde bevoegdheden als andere burgers.

* Extra ogen en oren voor politie en gemeente

Buurtpreventen houden door middel van surveillances toezicht op straat. Door dit toezicht vormen zij de 'extra' ogen en oren voor politie en gemeente. Door deze vorm van burgerparticipatie is het vandalisme, de overlast en de criminaliteit flink teruggedrongen. Buurtpreventen hebben een signalerende functie. Overlastgevers worden aangesproken, verdachte omstandigheden worden bij de politie gemeld.poster

* Hulp bij evenementen

Buurtpreventen kunnen af en toe ook worden ingeschakeld bij het toezicht op evenementen of als verkeersregelaar (mits je een Aanstellingspas Verkeersregelaar hebt).

* Preventievoorlichting

Sommige buurtpreventen zijn opgeleid als preventievoorlichters en kunnen advies geven om woninginbraken tegen te gaan. Preventievoorlichters geven tijdens huisbezoeken tips en een indicatief oordeel over de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. De inzet van preventievoorlichters kan het probleem van slecht beveiligde woningen en de aanpak daarvan dichter bij de burger brengen.

* Slechts een paar uur per maand

De tijdsbesteding kan per buurtpreventievereniging en per buurtprevent verschillen, maar gemiddeld bent u er slechts een paar uur per maand mee bezig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan Henk Timmer, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Boutkan Tweewielers

Buurtpreventie Wateringen beschikt over twee fietsen die door de preventen op hun ronde gebruikt kunnen worden.
Zo nu en dan hebben deze fietsen ook onderhoud nodig (en een van de fietsen zelfs een nieuwe binnen en buitenband).
Deze onderhoudsbeurt is gesponsord door Boutkan Tweewielers te Kwintsheul.
Top service weer!

boutkan